Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kismama masszázs

 

Relaxáló, Gyógyító Kismama Masszázs

 

Keleti Meridián Masszázs alapfogásokkal, szárazon, ruhában

A terhes és kismama masszázst mindig nagy óvatossággal végezzük!

Ma Magyarországon az elterjedt nézet, hogy a várandósság idején nem szabad masszírozni. Keleten erről másképp vélekednek. A masszázsnak valóban lehetnek veszélyei ebben az időszakban, ezért különleges figyelmet és tudást igényel a masszőrtől. Ha tudja, hogy mikor, melyik területen, hogyan kell dolgoznia, akkor ezek a veszélyek elkerülhetőek.

Ez egy különleges masszázsfajta, amit nagy óvatossággal végzünk. Jelentősen segíti a kismamák feszültségoldását, megszünteti a gyakran jelentkező hátfájást, és lábfájást. Támogatja az érzékszervek működését, jó hatást fejt ki a váz-izom rendszerre és megszünteti az esetleges alvászavarokat. A masszázs elősegíti a szervezet egyszerű méregtelenítését, erősíti a belső szerveket is. Mindez pozitív hatást fejt ki a méhben fejlődő magzatra. A terhes masszázs segíteni tud a szülés előtti és utáni esetleges fájdalmak csökkentésében vagy kiküszöbölésében is. Természetesen a masszázst különös figyelemmel és szakértelemmel kell végezni.

Hogyan zajlik a kismama masszázs?

Földre tett matracon, oldalt fekvésben illetve ülő helyzetben történik. A test energiavonalai mentén kötött sorrendben finom, lágy ringó mozdulatokkal nyomást gyakorlunk a láb, a derék, a hát és a nyak területén, hogy az igénybe vett testrészek megkönnyebbüljenek, ellazuljanak és felfrissüljenek. Különös figyelmet fordítva a hátfájás enyhítésére és a lábgörcsök oldására.

MASSZÁZS A TERHESSÉG HARMADIK HÓNAPJÁTÓL A SZÜLÉSIG

Ügyelni kell arra, hogy a kismamát ne érje semmiféle stressz. Ebben nyújt támogatást a finoman végzett, stressz oldó terhes masszázs. Ezért csak igen könnyű, lágy, simogató masszázst alkalmazunk. Itt testmasszázs helyett a kezek a lábak, a vállak masszázsát végezzük, mindenféle dörzsölés, irritálás nélkül.

A magzat és a kismama között igen erőteljes testi-lelki kapcsolat van ezért ami nem esik jól a mamának, nem esik jól a magzatnak sem, és fordítva, ami a kismama bármely testrészében jó, kellemes érzést vált ki, ugyanolyan jó, kellemes érzés keletkezik a magzat ugyanazon testrészében. Ez a terhesség teljes időtartamára igaz.

A NYOLCADIK HÓNAPTÓL

A nyolcadik hónaptól a szülésig a baba nagy mérete miatt megváltozik a testtartás, a belső szervek eltolódnak, deformálódik a gerinc, megváltozik a helyzete a csípőcsonthoz képest. Ez gyakorta okoz erős hát és lábfájásokat. A terhes masszázzsal ezeket a fájdalmak szüntetjük meg.

A SZÜLÉST KÖVETŐEN

A szülést követően a gerinc visszanyeri eredeti alakját, a csípőcsont visszaáll eredeti helyére. A kismamának sok dolga akad a kisbaba ellátásával, és otthon. Figyelmét és idejét a baba köti le. Ilyenkor jólesik egy stresszoldó félórás vagy akár egy órás masszázs, mikor kikapcsolhat, és végre önmagára figyelhet. Ebben fontos szerep jut a nagymamának vagy a papának, aki ilyenkor a masszázs idejére a kisbabával otthon marad.

Fontos tudni: ha idegesek, stresszesek vagyunk, azt megérzi a baba, nyugtalanabb, sírósabb lesz, fejlődését hátrányosan befolyásolja!

A kismama masszázs hatása:

Javítja a relaxációt és mély légzést biztosít, ezáltal csökkenti a stresszt és idegességedet.
• Javítja a kedélyedet, és jobb alvást biztosít neked, megszabadíthat az izomgörcsöktől, a kötőszöveti fájdalomtól.
• Csökkenti a feszülést a terhelésnek kitett ízületekben, bokában, deréknál, medencénél.
• Enyhíti a fejfájást és a homloküregi nyomást.
• Javítja a vérkeringést - segítve az anya és a magzat oxigénellátását.
• Elősegíti a nyirokkeringést, csökkenti a kezek, lábak dagadtságát, megelőzi a visszértágulatot.
• Segít stabilizálni a stressz hormonok szintjét.
• Csökkenti a szülés utáni stresszt is.

A keringés pangásának kialakulása megelőzhető, s így a nagyszámú következmény sem jelenik meg (emésztési zavarok, aranyér, ödémák, szív-terhelés, fáradékonyság stb.).

A vér- és nyirokkeringés serkentése elsősorban az övtől lefelé eső területeken azonnal érezhető „közérzeti” javulást eredményez.

Javasolt: hetente egy alkalom. 30 – 60 perc

Bejelentkezés, információ kérés: 20/910-80-29